Wie Wat Contact realisaties In de kijker

logo.jpg

Wat

VLOER- EN WANDVERWARMING

Vloerverwarming geeft aan uw project een meerwaarde op twee gebieden. Ten eerste biedt vloerverwarming een comfortabele warmte. De vloer is niet ‘warm’, hij is alleen niet meer ‘onaangenaam koud’, zalig om op rond te lopen of -voor de kinderen- om op te spelen. In combinatie met een gaswandketel of een warmtepomp, zorgt de vloerverwarming ervoor dat de woning op temperatuur blijft. Het is dus steeds aangenaam wanneer je in de woning binnenkomt. Ten tweede biedt vloerverwarming op hetgebied van energiezuinigheid ook een meerwaarde. Vloerverwarming werkt op lage water-temperaturen (30-35°), waardoor een warmtepomp een hoog rendement haalt of waardoor een gaswandketel op maximale condensatiewinsten kan rekenen.

De regeling van vloerverwarming wordt weersafhankelijk gestuurd. De warmtepomp of ketel stuurt een bepaalde temperatuur –die afhankelijk is van de buitentemperatuur- naar de vloer. Wordt het buiten kouder, dan krijgt de vloer iets warmer water en omgekeerd. Binnen in de woning merken we daar echter niets van, de kamertemperatuur blijft aangenaam constant.

Het enige minpuntje van vloerverwarming is dat ze niet in staat is om snel de kamertemperatuur te doen wijzigen. Het is een traag systeem, bedoeld om de temperatuur constant te houden. In bijvoorbeeld een kinderslaapkamer, waar ’s nachts geslapen en overdag gestudeerd wordt, kan dat een minpunt zijn. Er zijn echter verschillende manieren om dit op te vangen, bijvoorbeeld d.m.v. een radiator of een wandverwarmingsmodule.

   

                      


 

Nieuws