Wie Wat Contact realisaties In de kijker

logo.jpg

Wat

ZONNEBOILER

Waar zon is, is leven. Dat is al jaren zo. De zon is een bron van energie en er rechtstreeks gebruik van maken biedt enkel voordelen. Een zonneboiler is een ECOnomische en ECOlogische oplossing voor het aanmaken van sanitair warm water en past daarom perfect in het ECO-TECHNIX-productgamma.

Een zonneboiler bestaat uit een collector (de panelen op het dak, of tegen de gevel, of in de tuin,…), een voorraadvat (de boiler), een pomp (om de warmte van de panelen naar het voorraadvat te brengen) en een sturing.

   

Afhankelijk van de grootte en de opstelling (oriëntatie, helling) kunnen we met een zonneboiler tot 60% besparen op het energieverbruik voor het sanitair warm water. Meestal wordt de zonneboiler gekoppeld aan de verwarmingsinstallatie om ervoor te zorgen dat er ook sanitair comfort is wanneer de zon niet schijnt.

Met zonne-energie kunnen we zelfs een stap verder gaan dan enkel sanitair warm water maken. We kunnen de zonnewarmte ook gebruiken voor het verwarmen van de woning (ondersteunend) of zelfs voor de verwarming van een zwembad. In dit geval wordt de installatie iets complexer, maar het besparingspotentieel ook groter.

Nieuws